Följ med Gård&Torp på äventyr

Nu har du möjlighet att följa med Gård&Torp på två spännande resor till Vallonbrukens Uppland och till några riktiga pärlor i Östergötland

Vallonbruken i Uppland 8-9 april
Följ med oss och konsthistorikern Lars Sjöberg på en kunskapsresa till de imponerande vallonbruken i Uppland. Vallonbruken i Sverige var världsledande och tillhörde Sveriges viktigaste indust­rier, genom den höga kvaliteten på järnmalm från Dannemora gruva och de förädlade produkterna.

Vi får se Österby bruk, Örbyhus slott där Erik XIV dog 1577, Forsmarks bruk och Lövstabruk, där vi äter middag och övernattar. Följ med och lyssna på ekot av stångjärnshammarens slag längs de vackra bruksgatorna!

Lars Sjöberg berättar fängslande och kunnigt om bruken och deras historia.

Datum: Avfärd med buss från Stockholm lördag den 8 april, tillbaka söndag den 9 april cirka kl. 18.
Allt detta ingår: Buss från Stockhom t o r,  kaffepaus, luncher, middag, övernattning och frukost på Lövstabruks värdshus.
Pris: Prenumeranter 3 200 kr, övriga 3  500 kr. Enkelrums­tillägg 300 kr.
Anmälan: https://bonshop.se/event/vallonbruken-uppland-en-helg-med-gard-och-torp/

Östgötska pärlor 22-23 april
Följ med oss till kulturlandskapet i gränstrakterna Östergötland–Småland när våren är som vackrast! Vår ciceron är författaren Martin Giertz. Vi besöker välbevarade gårdar och miljöer, som bland annat  Botorp, Råås kvarn, prästgården i Torpa, Gripenberg, karoliner­gården Bulsjö samt Eds gård.

Program dag 1

Vi reser till säteriet Grönlund, där Atterbom växte upp. Därefter äter vi lunch på Tranås Statt, där vi också ska sova. På eftermiddagen får vi en guidad visning av godset Botorp, en föregångare inom byggnadsvård. På återfärden till Tranås stannar vi till vid Gripenberg, Sveriges största träslott som byggdes som jaktslott av Wrangel. Middag på Tranås Statt och besök i Tranås hembygdspark (om vi hinner!).

Program dag 2

Vi inleder dagen med byggnadsminnet Råås kvarn och åker sedan vidare till Torpa prästgård, där ägarna visar sin renovering av hus och trädgård. Därefter far vi via karolinergården Bulsjö till Ydregården, där vi äter lunch.  På väg tillbaka till Stockholm åker vi till Eds gård, en verklig pärla, där ägaren visar runt och berättar. 

Datum: Bussen avgår från Stockholm kl. 08.30 den 22 april. Tillbaka den 23 april på eftermiddagen.
Allt detta ingår: Buss t o r Stockholm,  kaffe, luncher, middag och övernattning på Tranås Statt.
Pris: Prenumeranter 3 200 kr/pers, övriga 3 500 kr.  Enkelrumstillägg 300 kr.
Anmälan: red@gardochtorp.se
Annons Pil ner


Spara
Annons Pil upp
Annons Pil ner

 

Annons Pil upp
Annons Pil ner


Annons Pil upp
Annons Pil ner


Annons Pil upp
Annons Pil ner

 

Annons Pil upp


Just nu 19 objekt