Nu reser vi till Finland!

Nu är Finlandsresan fullbokad! Vi är ett gäng på drygt 30 personer som i augusti åker till finska sydkusten för att besöka privata hem, ljuvliga trädgårdar och spännande städer.

Vår specialresa går till de vackra städerna Borgå och Lovisa på den finska sydkusten den 23-26 augusti.

Program
Torsdag
- Avfärd med Tallink Silja Line torsdag 23/8 kl 17.00 från Värtahamnen, Stockholm. Samling i avgångshallen kl.16.15.
- Välkomstdrink och middag på båten.

Fredag
- Byggnadsapotekets är Finlands största byggnadsvårdscentra, vi besöker deras Helsingforsfilial där Kim Svennblad berättar om verksamheten. Resan går vidare till den medeltida staden Borgå. Strandbodarna, kullerstensgatorna och de idylliska trädgårdarna gör Gamla stan i Borgå till en unik historisk stadsmiljö. Staden har en alldeles särskild stämning och här finns mycket att uppleva i små gränder, gårdar, caféer, restauranger, hotell, gallerier och museer. Vi äter lunch på FestHelmi i Gamla stan och besöker därefter Borgå museum med Holmska gården och Gamla Rådhuset, där vi får en guidad visning. Därefter guidad stadsvandring och besök i den restaurerade kyrkan.
Vi äter middag i Borgå på gourmetrestauranten Wanha Laamanni och fortsätter därefter till Lovisa och till Degerby Hotell där vi bor båda nätterna.

Lördag
- Vi börjar med ett besök på Malmgårds herrgård. Här tar Johan Creutz emot och visar oss runt. Malmgård har varit i familjen Creutz ägo sedan 1614. I dag bedriver man ekologiskt jordbruk, brygger eget öl och säljer egna ekologiska produkter i gårdsbutiken. Huvudbyggnadens nyrenässansarkitektur har få motsvarigheter i Finland. Interiören går i historisk stil och den stora riddarsalen på andra våningen har överdådiga vägg- och takmålningar. Vi äter en tidig lunch i gårdskafét.
- Därefter far vi vidare till Fantsnäs gård, också den med anor från 1600-talet, där ägaren Mac Ramsay gör en rundvandring med oss.
- Eftermiddagen tillbringar vi i Lovisa där det unika arrangemanget Lovisa Historiska Hus äger rum under helgen. Ett dussintal privata äldre hus som har renoverats eller där man är i färd med att rusta öppnas för besökare. Staden är en riktig pärla med bevarad träbebyggelse från sent 1700-tal. Stora torget omges av stenhus från 1800-talet och alldeles intill torget finns stadens gamla stadsdelar med trähus och kullerstensgator. På flera håll pågår antik- och samlarmarknader.
- Middag äter vi tillsammans på Degerby Gille (inte detsamma som hotellet).

Söndag
- Stadsvandring i Lovisa med guide. Lunch i privat trädgård
- Avfärd ca kl.15 till Helsingfors och till båten som avgår kl 17.00
- Gemensam middag i kl.17.30
- Ankomst Stockholm 09.30

Pris 5 750 kr. I priset ingår båtresa i A-hytt, inkvartering i dubbelrum på hotell Degerby i Lovisa, välkomstdrink ombord, fyra middagar, fyra frukostar, bussresa, guidning och inträden. Tillägg för enkelrum 500 kr, samt för luncher och ev. öl och vin.
Anmälan till red@gardochtorp.se. Har du frågor ring Gunilla von Platen, 08-736 56 56.


Annons Pil ner


Spara
Annons Pil upp
Annons Pil ner

 

Annons Pil upp
Annons Pil ner


Annons Pil upp
Annons Pil ner

 

Annons Pil upp
Annons Pil ner


Annons Pil upp


Just nu 25 objekt